Intravel

10 + 1 tipp mit ne tegyél, ha Isztambulba utazol!

Egyik első cikkünkben az Isztambulba való szárazföldi eljutás mikéntjét mutattuk be (ha nem olvastad volna még, ide kattintva most pótolhatod 🙂 ). Isztambul nagy kedvence mindkettőnknek, így a közeljövőben többet is tervezünk foglalkozni a várossal. Addig is, amíg mi összeszedjük gondolatainkat, megosztanánk veletek az “Istanbul-i utazások” blog nagyszerű cikkét, melyben összeszedtek néhány gyakori hibát, melyet turisták elkövetnek. Ha figyeltek, hogy ezeket ne kövessétek el, biztos felejthetetlen élmény lesz az isztambuli kiruccanás. Ízelítő gyanánt két tipp:

  1. “Ne kövesd el azt a hibát, hogy azt gondolod Isztambul 4-5 nap alatt megismerhető.
    A turisták nagy része maximum 1 hétre utazik Isztambulba, aztán nagyon hamar rájön, hogy ez idő alatt csupán a leg ismertebb nevezetességek nézhetők meg, és csupán néhány török étel kóstolható végig. Ezért, aki megteheti, annak javasoljuk, hogy 10 napnál rövidebb időben ne gondolkodjon.

 

  1. Ne hagyd ki az ázsiai oldal felfedezését sem!
    Aki ugyanis csak az európai oldal legismertebb kerületeiben sétálgat, az semmit nem fog látni a török emberek valódi életéből. Nem fogja látni azokat a hatalmas társadalmi és életszínvonalbeli különbségeket, azt a hétköznapi sokszínűséget, amikbe csak akkor nyer betekintést az ember, ha az ázsiai kerületeket is végigjárja. A konzervatívabb életforma például Üsküdar utcáin sétálva mutatkozik meg igazán, az európaias újgazdag luxusra pedig Bebekben csodálkozhatunk rá leginkább.”

 

A teljes cikket ide kattintva olvashatjátok el: 10 + 1 tipp mit ne tegyél, ha Isztambulba utazol!

102_9595

Nem csak a Nagybazárban érdemes körülnézni.

Ha tetszett, megosztásodat köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük